25. august 2017
Uffe Lyngdal

Teknologiforståelse og mediedidaktik

På WebIT gav jeg et oplæg om teknologiforståelse og mediedidaktik. Det handlede om at tænke teknologi anderledes, end vi er vant til. Det er også derfor, at jeg på billedet vender ryggen til Heidegger.

Vi skal lade være med at forlade os på, instrumentalistiske og essentialistiske forklaringer på hvad “teknologi er”, og istedet fokusere på, hvad “teknologi gør” i specifikke kontekster. Vi har brug for højt at turde anfægte forståelser af teknologi og insisterer på, at vi også kan pege på, hvad vi præcist mener, når vi siger: teknologi, medie, modalitet, digitalisering….

I mit oplæg arbejder jeg med en objekt orienteret ontologi som afsæt for en teknologiforståelse. Mit udgangspunkt er en flad ontologi hvor mennesker, teknologier, begreber, teorier, heste, cornflakes og Casper det venlige spørgelse alle er på lige fod, selv om de har forskellige måder at være på. Du kan læse meget mere om mit objekt orienterede udgangspunkt i min afhandling fra Aarhus Universitet eller se og hører mig fremlægge et bud på en teknologiforståelse .

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *