jan 2, 2017

Maskine – en anden begyndelse

På Twitter diskuterede jeg teknologifilosofi med Ove Christensen fra UCSJ. Efter en længere debat kom jeg med følgende udsagn. @oveucsj @mathiaspoulsen @andershvid Teknoforståelse handler i høj grad om at forstå andre observanters(teknologi) observationer. — Uffe Sørensen (@uffepost) 22. december 2016 Umiddelbart, så kan den sætning ikke forstås ude af kontekst, så jeg spurgte Ove, om han var […]

På Twitter diskuterede jeg teknologifilosofi med Ove Christensen fra UCSJ. Efter en længere debat kom jeg med følgende udsagn.


Umiddelbart, så kan den sætning ikke forstås ude af kontekst, så jeg spurgte Ove, om han var villig til at fortsætte debatten i et rum, hvor der var mere end 140 tegn. Det blev til en fælles blog, hvor jeg lagde ud med det første indlæg. Nedenstående er en gengivelse af indlægget fra den blog.

MASKINE – ET ONTOLOGISK UDGANGSPUNKT
Indlægget diskuterer et andet ontologisk udgangspunkt for en teknologiforståelse. Det sker med udgangspunkt i en klassificering af de herskende teknologiforståelser, som kan identificeres i den didaktiske kontekst i dag (Friisen & Hamilton 2014). Med udgangspunkt i Levi Bryants objekt-orienterede ontologi (Bryant 2012,2014) forsøger indlægget sig med maskinbegrebet som ontologisk udgangspunkt.