nov 7, 2017

Nostalgisk SkoleIntra-træf om digitale værktøjer

Det er tirsdag d. 7 november og jeg befinder i Kolding på hotel Comwell til Skoleintratræf. Jeg er inviteret til at holde et oplæg om Skoletube og digitale produktionsværktøjer i undervisningen.
Skoleintra-træf. Uffe Lyngdal

Det er tirsdag d. 7 november og jeg befinder mig i Kolding på hotel Comwell til Skoleintra-træf. Jeg er inviteret til at holde et oplæg om Skoletube og digitale produktionsværktøjer i undervisningen.

Det er 9 år siden, at jeg var her første gang. Det er vemodigt at se, hvordan Skoleintra og det kæmpestore 4 dages skoleintratræf er skrumpet ind. Jeg fornemmer ikke den samme stemning længere, og jeg bliver ramt af en nostalgisk længsel – en slags hjemve.

Det var faktisk her på Intratræffet, at det hele startede for mig, for Marcus, LærIT og Skoletube. Det er næsten 10 år siden nu. Jeg husker, hvor betaget jeg var af alle de toneangivende mennesker, man kunne møde her, hvor stort det hele var, og hvor øm jeg blev i fødderne af at stå, gå, tale, hilse, hente kaffe og præsentere det, som vi havde knoklet med op til træffet. Mit helt store gennembrud fik jeg i den enorme teatersal foran næsten 800 mennesker, hvor jeg holdt et af mine første oplæg – og til dato stadig et af de største.

Vi er tilbage i 2008. kl. er 14:10 og teatersalen er fyldt til randen. Jeg træder ind på scenen – temmelig nervøs. Jeg får mig talt varm, og da jeg begynder at koble teorien med ting, jeg viser live på min computer, hvor jeg blandt andet overfører en .amr fil fra mobilen via usb, konverterer den på nettet til en .mp3 og efterfølgende laver en podcast ved at hacke SkoleIntra, så forsvinder nervøsiteten, og jeg ryger i det man vel ville kalde “flow”. Jeg har publikum med mig, jeg kan meningsfuldt forbløffe dem, og jeg bliver selv helt høj af oplevelsen.

Jeg er vist så heldig, at jeg har nogle optagelser tilbage fra oplægget i 2008.

Nå, jeg skal på om lidt. Jeg tror sgu, at jeg starter med at fortælle min historie og vise et klip fra 2008. Det er en fin afslutning på noget, som engang var stort. Så kan jeg glide fra det og over i snakken om, hvad jeg og Skoletube er i dag. Det passer fint med mit oplæg: