Undervisning af mere end 6000 elever på 3 dage

Nyhedsugen 2015 - 16 - 17

Hvordan underviser man 6000 elever på 3 dage i journalistik og opbygning af Webaviser?

Mr. Breaking & Mr. Backend

Via Youtube Live streamede Aslak Gottlieb aka Mr. Breaking og jeg (Mr. Backend) tre timers interaktiv undervisning til mere end 6000 elever over 3 dage. Vi havde lånt “MediaLab” hos Fyns.dk, og udstyret med en computer, en  omvendt skraldespand og en Ipad, tilbød vi at overtage undervisningen rundt om i de danske klasseværelse. Altsammen som optakt til Nyhedsugen.

Undervisningen indeholdt b.la. interviews med redaktører fra Fyns.dk, interaktion med deltagerne i klasseværelset, live publikum fra 4 folkeskoler og live chat.

Teknologi i øjenhøjde

Deltagerne i Nyhedsugen har mulighed for at opbygge og aflevere en Webavis i forbindelse med nyhedsugen. Præmien for den bedste avis er 25.000,-. Men hvordan skaber man noget, som kan bruges af elever uden at gøre det for komplekst og uden samtidig at gå på kompromis med formidlingsformer og journalistik?

Man bygger en skabelon, som minder om en Tabloid avis og sørger for, at der både kan arbejdes med tekst, billeder, video og lyd. Samtidig, så opbygger man en artikelskabelon, så eleverne også kan holde styr på de journalistiske begreber såsom: Rubrik, underrubrik, Byline, Brødtekst etc. Resultat blev den skabelon, som jeg bygge på skoleblogs og har kaldt Tabloid.

Anvendt Teori og Teknologi

i

Teoretiske begreber

Praksisfællesskaber

High towers

Tingsliggørelse

Metodefokus

Direkte læringsstimulering

Interaktive elementer

Kooperativt Gruppearbejde

Teknologier

Youtube Live

Padlet

Skoleblogs

Appear.in