Skoletube nyt design

Efter 5 år med det samme design, så var det tid til at polere Skoletube portalen en smule.

Skoletube har omkring 500.000 aktive brugere, så på den måde er det ikke “bare lige” at ændre designet. Brugerne er en stor og meget differentieret målgruppe, som svinger fra børn på 6 år til voksne, som alle benytter Skoletube via den samme indgang.

Incitamentet for et re-design

Skoletubes tidligere layout har haft en tilgang, hvor vi gerne ville have et lidt “naivt” design, som skulle favne eleverne som målgruppe. Derfor havde vi anvendt animerede skyer som baggrund.

Tidligere layout på Skoletube med de karakteristiske ani-skyer

I det nye design gik jeg efter et mere minimalistisk men dog karakterisktisk og let genkendeligt design. De mange online værktøjer, som giver brugeren en nem adgang skulle fortsat bibeholdes på forsiden. Designet skulle træde lidt mere i baggrunden, men alligevel fremhæve Skoletube. Derfor valgte jeg 1 farve og valgte at fremhæve Skoletube logoet.

Skoletubes nye forside med det fremhævede logo

Endelige, så valgte jeg at fremhæve handlingsknapperne, som aktiveres efter brugeren har logget sig ind. Her var det særligt vigtigt, at handlingerne ikke druknede i farvestrålene programmer eller brugerens egne medier.

Hvor det tidligere design havde primært eleverne for øje, så har jeg i den nye tilgang valgt ikke at vægte det naive, men valgt at simplificerer og forenkle. Det gør designet imødekommende for både elever og lærer uden, at den mindre erfarne bruger mister overblik.

Handlingsknapper og brugerens medier

Som modstykke til de farverige programmer på forsiden og ens egne medier, som også ofte kunne ende i en kakafoni af opmærksomhedselementer, så valgte jeg at give handlingsknapperne et ekstra boost i forhold til farver og størrelse, så de ikke druknede i brugerens content.

Udsnit af nogle af de designelementer, som indgår i designet. Der var mange udkast.

Samtidig rummer brugerens egen indholdsside, kaldet “mine medier”, en massiv navigerings- og sorteringsmekanisme, som jeg virkelig fik minimeret til enkelte handlingsknapper og et søgefelt.

“Mine medier oversigtssiden med de fremhævede handlingsknapper og den kraftigt reducerede handlingsmenu.

Jeg har været med til at forme skoletube de sidste 9 år. Det giver en god fornemmelse af brugergruppen på Skoletube. Med det nye design har vi opnået at simplificere et ellers meget komplekst site med rigtig meget indhold i form af de mange programmer. Samtidig er navigationen og fremsøgningen af ens egne medier blevet mere intuitivt og lettere. De tidligere så mange handlingsknapper er reduceret uden at gå på kompromis med funktionaliteten.

Re-designet af Skoletube har dannet præcedens for, hvordan vi også har re-designet Børnetube og Studietube platformene. Disse platforme henvender sig dog til andre segmenter (børnehave og videregående uddannelser), så her er der taget andre farvevalg, men det grundlæggende UX-design er bibehold.

Re-designet af Skoletube handlede i høj grad om at reducerer kompleksiteten for brugeren og så komme væk fra det lidt ensidige fokus på eleven. Det var bestemt en anden proces end for eksempel designet af Studieblogs platformen.

Skriv et svar